Безрамне скління балконів, лоджій, терас, відкритих басейнів, літніх майданчиків, кафе, барів.

Фінські фахівці, враховуючи бажання архітекторів, досягнути максимальної цілісності фасаду (який в ідеалі повинен бути позбавлений від видимої графічної сітки, стиків рам, скляних блоків), а також смаки своїх співвітчизників, винайшли елегантну систему скління - безрамну. Безрамна система скління (балконів, лоджій, терас, відкритих басейнів, літніх майданчиків, кафе, барів) – це сучасна, стильна і модна суцільноскляна конструкція особливого типу, без рам і вертикальних стійок (профілів), що володіє новими естетичними і функціональними властивостями. Варто зазначити, що в народі її часто називають фінською системою. Значні зусилля розробників і виробників дозволили отримати системи безрамного скління (балконів, лоджій, відкритих басейнів, літніх майданчиків кафе і барів), основні переваги яких – стильність, виразність в поєднанні з повною відповідністю фасадній естетиці сучасного житлового будівництва.

Основні технічні характеристики безрамного засклення:

1. Висока опірність вітровим навантаженням. Основні навантаження припадають не на скло в безрамній конструкції, а на місця його кріплення в профілі. Висока опірність вітровим навантаженням в безрамних конструкціях досягається за рахунок міцного закріплення деталей. Для фіксації скла до алюмінієвого профілю використовують спеціальний клей на поліуретановій основі, завдяки якому утворюється надміцне з'єднання, тому Ви можете бути впевнені, що елементи системи легко витримують вітрові навантаження, які характерні для клімату України.

2. Надійна безпечна експлуатація. Для виготовлення безрамних конструкцій використовуються тільки довговічні матеріали: алюміній з міцним порошковим забарвленням, кріплення з нержавіючої сталі і пластикові деталі з еластичного і морозостійкого нейлону і силікону, гартоване (безпечне) скло. Міцність загартованого скла в 5-6 разів вища ніж у звичайного, воно стійке до ударів, вигинання і перепадів температур та при руйнуванні кришиться на дрібні шматки круглої форми не утворюючи гострих кромок. Таке скло навіть каменем розбити дуже важко. При закритому положенні стулок проникнути на балкон дуже складно. Щоб частини скла не вдарялися одну в одну на нижню і верхню направляючі наклеюють алюмінієві накладки, довжина яких більше ширини стулки на 1-1,5 мм.

3. Зручність експлуатації (відкривання). У безрамних системах засклення відкривання і закривання сегментів (частин) скла на балконі або лоджії не вимагає ніяких зусиль.

Балкон або лоджію, можна повністю відкрити, зсунувши полотна (частини) скла до однієї із стін балкону та склавши “книжкою”. Скляні частини займають мало місця і надійно фіксуються. При цьому повне відкриття і закриття балкону займає мінімум часу (20-25 секунд) і не потребує зусиль­­­ – система оснащена механічними роликами, завдяки чому полотна легко пересуваються навіть однією рукою. Вони надійні в експлуатації при будь-якій погоді і в будь-яку пору року. Щілини між стулками і бічними стінами балкона заповнюють спеціальним герметиком. Роликові опори надійно захищені від потрапляння вологи, тому навіть взимку механізм не заїдає. Конструкція дозволяє встановлювати різні режими провітрювання вашої лоджії чи балкону, для цього передбачено надійний механізм фіксації відкритих полотен. Оскільки, вони складаються повертаючись на 90о, їх зручно мити з обох боків, не перегинаючись через перила.

4. Можливість скління великої площі. Довжина засклення до 6,5 м при розсуванні і повертанні скла в одну сторону. До 13 м при розсуванні і повертанні частин скла в обидві сторони. Висота засклення до 3 м. Ширина одного елементу (сегменту) 600мм. Товщина скла 6-10 мм (залежно від висоти). Вага 1 погонного метра конструкції при висоті 1,5м і товщині скла 6 мм - 25 кг.
5. Естетичні і акустичні можливості. Використання безрамного скління різних об’єктів (балконів, лоджій, терас) дозволяє забезпечити максимальну проникність світла і розширити оглядовість. Змонтована конструкція в закритому стані має вигляд однорідної стіни зі скла.

Щоб уникнути щілин між частинами скла на його край монтують акриловий ущільнювач. Його можна легко зняти, отримавши вентиляційні щілини. Таким чином, балкон можна провітрювати (що запобігає утворенню цвілі) цілий рік, не відкриваючи його. Безрамне засклення захищає від шуму, дощу, пилу і при цьому не змінюється загальний вигляд фасаду будинку. При встановленні суцільноскляного балкону рівень шуму в помешканні знижується на 15 – 20 db (2 рази). Економія теплової енергії для опалення приміщення становить 5-15% на рік від загального рівня використання залежно від характеру експлуатації балкону (частоти відкривання, наявності ущільнювачів, величини балкону).

6. Термін служби і обслуговування. У процесі експлуатації система не вимагає технічного обслуговування, достатньо один раз на рік змастити ролики силіконовим спреєм ВД-40.

Термін експлуатації таких суцільноскляних конструкцій становить від 30 до 50 років.

Споживачам необхідно знати:

  • безрамне скління підходить для приміщень різного типу, форми, віку.
  • ефектно виглядають на фоні будь-якого фасаду;
  • істотно підвищують споживчу цінність житлових площ
  • безрамне скління відноситься до «холодного» типу, тому температура в холодні пори року в заскленому приміщення буде суттєво нижчою від кімнатної температури.

При проектуванні і розробленні безрамних систем скління, ми дотримуємось вимог безпеки, зручності, прозорості, індивідуальності, використовуємо високоякісну фурнітуру провідних виробників.

Фінську технологію безрамного засклення застосовуємо для балконів, лоджій, терас, відкритих басейнів, літніх майданчиків, кафе, барів та інших приміщень подібного типу.

Для забезпечення вимог індивідуальності за допомогою різних технологій проводимо нанесення малюнків, написів. Виконуємо листи суцільноскляної конструкції в такій кольоровій гамі:

  • прозоре
  • бронза
  • графіт
  • матове

Обробка скла: лазерне гравіювання, нанесення малюнка методом піскоструйної обробки, матування, обклеювання плівками.

Товщини скла: гартоване скло товщиною від 6 до 10 мм.

Розрахунок вартості суцільноскляної конструкції залежить від багатьох чинників, тому немає доцільності представляти ціну за 1 м2 виробу. На ціну впливають такі основні фактори: форма конструкції, марка і товщина скла, обробка скла, вибрана фурнітура, складність монтажу. Лише після проведення замірів і формування конкретного технічного завдання проводиться розрахунок вартості скляної конструкції.

Одержати консультацію чи замовити скління приміщення по фінській технології


ПослугиКлючові словаГеографія
ПослугиКлючові словаГеографія

Суцільноскляні балкони (фінська система скління) фото :