Скляні огорожі

Скляні огорожі – ексклюзивна, стильна і функціональна частину інтер’єру приміщення, яка виконує захисну функцію в житлових і нежитлових спорудах. Основними місцями використання скляних огорож є сходи, гвинтові сходи, балкони, тераси, ліфти. Часте використання скляних огорож в сучасних інтер’єрах зумовлене їх високим рівнем безпеки, вишуканості, практичності, а також простотою експлуатації, надійністю і довговічністю.

Основні переваги скляних огорож:

  • лист скла не має викривлень навіть при істотних розмірах;
  • не вимагає спеціального догляду за собою;
  • не демонструє свої ознаки старіння з часом;
  • міцність і довговічність скла;
  • здатність чудово поєднуватися з будь-яким оформленням приміщення.

Ми можемо встановити скляні огорожі двох типів: комбіновані і суцільноскляні.

Конструкція комбінованих скляних огорож включає в себе металеві стійки (опори) і листи скла, які кріпляться до металевих стійок і закривають весь проєм між ними. Конструкція суцільноскляних огорож включає лише гартоване скло або триплекс в поєднанні з спеціальними кріпильними елементами: точковим кріпленнями скла і кріпильним профілем. В такій конструкції саме скло є несучим елементом, кріпиться знизу за допомогою кріпильного профілю по всій довжині, а з’єднання скло-скло здійснюється точковими кріпленнями. Для перелічених типів скляних огорож за бажанням клієнтів можна встановити поручні, виготовлені з нержавіючої сталі, хромованої сталі, дерева, також можна взагалі відмовитися від використання поручня, його замінить кромка гартованого скла або триплексу. Металеві елементи конструкцій скляних огорож найчастіше використовуються в офісах і на балконах. В свою чергу дерев’яні елементи допомагають вписати скляні огорожі в класичний інтер’єр, тому найчастіше використовуються в житлових будинках і квартирах. Варто відмітити, що для гвинтових сходів і балконів радіусної (заокругленої) форми застосовується гнуте скло необхідного радіусу.

Для забезпечення високого рівня безпеки скляні огорожі виготовляються з триплексу (ламінованого скла) або гартованого скла (міцність загартованого скла в 5-6 разів вища ніж у звичайного, воно стійке до ударів, вигинання і перепадів температур та при руйнуванні кришиться на дрібні шматки круглої форми не утворюючи гострих кромок). Триплекс – це кілька шарів гартованого скла, склеєних між собою за допомогою органічної смоли. Його товщина і кількість шарів залежать від того, які навантаження повинна витримувати скляна огорожа, найчастіше використовують триплекс з трьох загартованих частин скла завтовшки 8 - 12мм. Така конструкція продовжує виконувати свою функцію при руйнуванні одного або двох шарів скла - це забезпечує високий рівень безпеки і надійність експлуатації скляної огорожі. Стики між різними сегментами триплексу можна заповнювати прозорим герметиком (силіконом).

При проектуванні і розробленні дизайну огорож з гартованого скла або триплексу, ми дотримуємось вимог безпеки, зручності, прозорості, індивідуальності, використовуємо високоякісну фурнітуру провідних виробників.

Для забезпечення вимог індивідуальності за допомогою різних технологій проводимо нанесення малюнків, написів, логотипів фірм. Виконуємо скляні огорожі в такій кольоровій гамі:

  • прозоре
  • бронза
  • графіт
  • матове

Обробка скла: лазерне гравіювання, нанесення малюнка методом піскоструйної обробки, матування, обклеювання плівками.

Товщини скла: триплекс (ламіноване скло) - від 10 до 40мм (в залежності від кількості і товщини шарів скла), або гартоване скло товщиною від 8 до 12 мм

Фурнітура:

  • полірована нержавіюча сталь;
  • хромована сталь;
  • дерево

Розрахунок вартості суцільноскляної конструкції залежить від багатьох чинників, тому немає доцільності представляти ціну за 1 м2 виробу. На ціну впливають такі основні фактори: форма конструкції, марка і товщина скла, обробка скла, вибрана фурнітура, складність монтажу. Лише після проведення замірів і формування конкретного технічного завдання проводиться розрахунок вартості скляної конструкції.

Одержати консультацію чи замовити скляну огорожу


Скляні огорожі фото :